7 добри практики за по-изгодни самолетни билети

01.02.2012
By

С добро планиране и предвидливост можете да пътувате до вашата обичана дестинация без това да повлияе много на вашия семеен бюджет. В следващите редове ще се опитаме да съберем седем хитри съвета, които ще ви помогнат да намерите по-бързо изгодни билети за самолети.

1. Обръщайте внимание, когато в рекламите по телевизията има информация определена пътническа авиокомпания, това означава, че най-вероятно към момента се провежда рекламна кампания и едно от нещата, включени в кампанията им е да предлагат временно изгодни самолетни билети.

2. Проявете гъвкавост в датите за полета. Вторник, сряда и събота най-често по-евтини дни за пътуване и резервация. Същото е валидно и за полети рано сутрин и късно вечер. По време на сезона на отпуските самолетните билетите по правило са много по-скъпи.

3. Проучете пакетните оферти на самолетните компании. Обикновено ако наемете кола и резервирате хотелска стая чрез авиокомпанията, пакета ще ви излезе по-изгодно. Винаги сравнявайте техните цени и изчислете колко би ви излязло всичко, ако сами направите вашите резервации.

4. Резервирайте отрано. Колкото по-предварително резервирате вашето пътуване, толкова по-евтин ще е вашия самолетен билет. Това е по-трудно приложимо, отколкото изглежда и трябва да измислите план много преди датата на която ще летите, но средствата, които ще спестите ако положите малко усилия си струват.

5. Потърсете сайтове за сравнение на цените на самолетните билети. Потърсете ги в гугъл с ключови думи “самолетни билети цени“, “евтини самолетни билети”, “интернет самолетни билети” и подобни, за които можете да се сетите.

6. Питайте се дали самолетната компания, с която ще бъдете има програма за лоялни клиенти. Може да се предполага, че и друг път ще летите с тази компания, и ако съберете повече точки в вероятно да летите по-евтино или ще имате някои привилегии. Не изпускайте тази възможност.

7. Всеизвестен факт, че едни от най-евтините самолетни билети се предлагат от нискотарифните компании като: уиз еър, EasyJet, България еър, Райн еър, Flyniki и други.

Етикети:

Коментарите са забранени.

.