Представиха най-евтината кола в света

Може би сте чували за Tata Nano, че е най-евтината кола в света? Това вече не е така, защото Bajaj Auto представи своя модел RE60. Компанията е индийска и се е утвърдила като лидер при автомобилите с продадени цели 10 милиона превозни средства в 50 държави.

Компанията досега е произвеждала предимно триколки и мотоциклети, които са най-често срещания превоз в цяла Индия. Само там са продадени цели 5 милиона триколки, което е наистина впечатляващо.

Традициите все пак са променени, защото Bajaj Auto реши да започне производството на първата си четириколесна кола, която ще казва RE60. Тя е създадена с цел да свали от трона Tata Nano, която беше най-евтината кола в цял свят и се продаваше много успешно, особено в Индия. От индийската компания не са обявили колко точно ще струва тяхната кола, но се очаква тя да не струва повече от 2000 долара, така че доста хора ще могат да си я позволят.

Тя ще бъде оборудвана с 200 кубиков двигател, който ще генерира мощност от 20 к.с. достатъчни да задвижват компактната кола с цели 70 км/ч. Разхода на гориво ще бъде наистина малък, като се очаква той да бъде 2,8 литра на 100 километра. Това превръща Bajaj RE60 в един наистина предпочитан модел за хората, които не държат да карат кой знае каква кола, като в същото време и да не дават много пари за гориво.