Ричард Никсън е бил хомосексуалист

28.12.2011
By

Нова биографична книга, посветена на бившия президент на Америка, Ричард Никсън твърди, че той е имал хомосексуални наклонности. По-конкретно, Никсън е имал близки интимни отношения с банкер от Маями, известен още и с връзките си с мафията.

Книгата ще излезе през януари 2012 година.

„Nixon`s Darkest Secrets: The Inside Story of America`s Most Trouble President“ („Най-мрачните тайни на Никсън. Най-проблемният американски президент отблизо“) казва, че Ричард Никсън е имал и хомосексуална връзка с най-близкият си приятел, банкерът Чарлз „Бебе“ Ребосо, който е починал през 1989 г.

Авторът, Дон Фулсъм, който в продължение на повече от 20 години е отразявал дейността на Белия дом, е имал възможността да провежда интервюта с бивши и настоящи служители на президентството, които потвърждавали интимните отношения на бившия държавен глава с Ребосо.

Но в Маями слуховете за тяхната връзка не били нищо ново. Под предлог, че двамата приятели играят голф, обществото се е досещало, какво всъщност се е случвало за стените на къщата на Ребосо, а и самият Никсън много рядко е бил придружаван от съпругата си Патриша тогава.

Бебе  обаче е имал доста силни връзки с мафията тогава, и въпреки, че често е имал срещи със самия директор на ФБР  Едгар Хувър, включително и в компанията на Никсън, федералните все пак го обвиняват за връзки с Алфред „Биг Ал“ Полици и Сантос Трафиканте. Това са били двама от най-известните „кръстници“ на организираната престъпност през 50-те години и 60-те на миналия век.

Биографичнато четиво разказва още, че Ричард Никсън биел съпругата си и че асистентите му го наричали само помежду си, „Нашата пияница“.

Ричард Никсън е бил президент на САЩ в периода 1969-1974 г. Бил е принуден да напусне поста си заради скандал с прослушвания на Демократичната партия, известен още, като „Аферата Уотъргейт“. Никсън умира 20 години по-късно след това.

Tags: , , , ,

Comments are closed.

.