Рио Фърдинанд се контузи отново

Централният защитник на Манчестър Юнайтед, Рио Фърдинанд получи нова контузия и ще пропусне следващия мач на своя отбор, когато на 26 декември “червените дяволи” приемат отбора на Уигън, в домакински мач на “Олд Трафорд”.

Все пак сър Алекс е надява Рио да се завърне в мача срещу Блекбърн, който е навръх Нова година. Рио пропусна вече гостуването на своя отбор срещу Фулъм, завършило при резултат 0:5 за отбора от Манчестър.

“Рио получи контузия срещу Куинс Парк Рейнджърс. Мисля, че той ще бъде готов за мача срещу Блекбърн, не за този срещу Уигън.”, заявява шотландецът.

Юнайтед има проблеми в състава си след края на мача срещу Фулъм и сега Фергюсън готви нови хитри решения, които да вдигнат отбора на крака за Коледа и Нова година.

Ашли Йънг ще бъде извън игра 2 или 3 седмици, след като получи контузия при едно единоборство с Диксън Етуху, през второто полувреме на мача. Йънг влезе като резерва, като смени Фил Джоунс, който също получи контузия в челюстта, след сблъсък с американеца Клинт Демпси.  Все пак универсалният защитник на Юнайтед има шанс да се завърне в игра, но това ще стане ясно най-рано утре.