„Още нещо за любовта” тръгна по екраните

Последната лента с участието на актьора Велко Кънев вече се завъртя по киносалоните на страната.
На 13 декември бе официалната й премиера в известно столично кино, където присъстваха над 400 почитатели и приятели на покойния актьор, дошли да уважат последната му екранна роля. Големият актьор, които издъхна дни преди премиерата на филма, режисиран от Магдалена Ралчева, ни напусна след тежко боледуване на 63-годишна възраст.
В „Още нещо за любовта” Кънев се превъплъщава в богат арменец опитващ се да събере дъщеря си с фотографа Дикран (Симеон Лютаков), който е също от арменски произход.
Филмът е заснет на различни локации и ни отвежда в две епохи – съвремието и в годината, когато е сложен края на Втората световна война, а  романтична история е инспирирана от реални исторически личности.


По случай Коледа по БНТ ще се завърти за първи път и друг нов български филм – „ТИЛТ“. Филмът, чиято премиера беше на 9 февруари, е дело на братята Чучкови. Лентата успя да обере множество
престижни международни награди, последните от които по време на Десетия Международен фестивал в Македония, където беше отличен за операторско майсторство и като най-добър балкански филм.

Tags: , , , ,

Comments are closed.

.