Продава се позлатен Mercedes SLR за 5 милиона евро

Винаги сме смятали суперспортните коли като Bugatti Veyron, Koenigsegg Agera R и компания за много скъпи, но какво ще кажете за позлатен SLR?

Той е произведен в само една бройка и над него е работил един швейцарец, който наистина си е оставил ръцете по него, за да заприлича в една автомобилна скулптура.

Той се казва Ueli Anliker и неговото произведение се нарича McLaren SLR 999 Red Gold Dream. По цялата кола са използвани над 600 рубина, а емблемите, джантите, спойлер, воланът, арматурното табло и голяма част от интериора са покрити от истинско 24 каратово злато.

По този начин колата автоматично се превръща в уникална и единствена по рода си. Рубини са монтирани и по самите колела, копчетата по таблото и на доста други места.

Динамичните характеристики на уникалния SLR не са по-малко впечатляващи, защото той разполага с 700 к.с. мощност, а максималната скорост е 350 км/ч. Колата е готова да покори сърцата дори на най-скептично настроените хора, които вярват, че автомобила е нищо повече, освен една купчина желязо.

Естествено има проблем, защото много хора биха посегнали да откраднат тази скулптура на колела. Дизайнерът е помислил за това и е решил да скрие GPS система, чрез която собственика да знае къде се намира колата му във всеки един момент.