Анджелина Джоли отговаря на обвиненията в плагиатство

07.12.2011
By

Преди дни научихме, че американската актриса Анджелина Доли е обвинена в плагиатство от хърватският журналист Джеймс Дж. Брадок. Познатият още с псевдонима Йосип Дж. Кнежевич твърди, че тя е откраднала сценария за дебютния си филм „В земя на кръв и мед“ от негов роман. Журналистът съобщава още, че е подал и жалба в съда.

В момента обаче е трудно някой да развали радостта на Анджелина Джоли от предстоящият ѝ режисьорски дебют. Тя приема изключително спокойно обвиненията и дори в едно интервю казва: „Можеше да се очаква. Почти при всеки филм има подобен случай“.

В лентата на „В земя на кръв и мед“ се разказва за невъзможна любов между сръбски войник и жена мюсюлманка, представена на фона на войната в Босна през 1992-95 година. Според думите на журналиста идеята е открадната от книгата му „A Soul Shattering“ и дори разказва, че се е виждал няколко пъти на различни места с Идън Саркич, продуцента на лентата на Джоли. Той му бил разказвал за неща, които в последствие влезли в характерите на героите и в сюжета.

„Вдъхнових се от много книги и документи, които прочетох. Филмът е комбинация от истории на различни хора, но тази книга никога не съм я чела“, отговаря Джоли за нападките отправени към нея.

Премиерата на филма „В земя на кръв и мед“ е на 23 декември в Америка.

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.

.