Анджелина Джоли обвинена в плагиатство от хърватски журналист

05.12.2011
By

Американската актриса и бивш модел Анджелина Джоли е обвинена от хърватски журналист в плагиатство.

Дни преди излизането на първия режисьорски филм на известната актриса, журналистът Джеймс Дж. Брадок, или познат още с псевдонима Йосип Дж. Кнежевич, я обвинява, че е откраднала сценария от негов роман. Историята, която пресъздава Анджелина Джоли била взаимствана от романът му, излязъл още през 2007 година.

В земя на кръв и мед“ или историята разказваща за една невъзможна любов между сръбски войник и жена мюсюлманка, представена на фона на войната в Босна през 1992-95 година е в основата на режисьорският дебют на Джоли.

Според хърватският журналист: „Нейната идея е просто преправена версия на моя роман… Не може да става въпрос за съвпадение. В моята книга главната героиня е непрекъснато измъчвана и изнасилвана от войници в лагера… Във филма главната героиня също е непрекъснато изнасилвана от войници“.

Все още Анджелина не е коментирала обвиненията отправени към нея. Журналистът Джеймс Дж. Брадок обаче вече е завел иск срещу компанията GK Films, продуцираща лентата. Премиерата на „В земя на кръв и мед“ ще бъде на 23 декември в САЩ.

 

Tags: , , , , ,

One Response to Анджелина Джоли обвинена в плагиатство от хърватски журналист

  1. [...] VesellinaПреди дни научихме, че американската актриса Анджелина Доли е обвинена в плагиатство от хърватакият журналист Джеймс Дж. Брадок. Познатият [...]

.