Volkswagen представи Passat Alltrack

От Volkswagen показа новия Passat Alltrack. Той излезе в интернет пространството малко преди автомобилното изложение в Токио. От снимките веднага става ясно, че повдигнатия Passat е получил по-високо окачване, нови брони, нови прагове и по-раздути калници.

Автомобилът е аналог на Audi Allroad, който се появи в края на миналия век и се наложи лидер в своя клас и се предлага с много богата гама от двигатели.

Passat Alltrack ще се предлага с познатите двигатели от седмото поколение на обикновения Passat. Бензиновите версии ще бъдат 1.8 TSI двигател с 160 к.с. и той ще бъде базов за модела. По-мощния 2 литров бензинов агрегат ще разполага с 211 к.с. като разхода на бензиновите спрямо дизеловите ще бъде по-голям с 2-3 литра. Дизеловите версии ще бъдат задвижвани от 2 литров TDI двигател, който ще разполага както с 140 конски сили, така и с 170. Разхода на гориво на първия ще бъде 5,7 литра на 100 километра, а по-мощния с 170 конски сили, ще изразходва с 100 грама повече според обявените данни от Volkswagen.

 

Продажбите на Passat Alltrack се очаква да започнат в началото на март 2012 година. От немския производител се целят да разположат автомобила си точно между версиите на Audi A4 и A6 Allroad. Scoda Octavia Scout не беше хит и не оправда високите очаквания към нея. Сега инженерите се надяват, че благодарение на новата техника и по-добрия дизайн ще спечелят вниманието на потенциалните купувачи, които се колебаят какъв избор да направят в класа на лимузините от клас 4X4.