Себастиан Ожие е първият пилот в отбора на Volkswagen

23.11.2011
By

Себастиан Ожие обяви, че напуска отбора на Citroen, защото не иска да бъде втори пилот в отбора и всички очакваха той да заеме мястото на Мико Хирвонен, който напусна Ford Abu Dhabi, за да премине във френския отбор. Очакванията обаче не се оправдаха, защото французинът избра отбора на Volkswagen и в сезон 2013 от Световния рали шампионат той ще се състезава с чисто нова кола – Polo R WRC.

Отбора на Volkswagen ще влезе в надпреварата с една единствена цел, да спре хегемонията на Citroen. За целта те създадоха състезателна версия на компактното Поло, като то ще се задвижва от 1,6 литров турбо двигател, който ще разполага с мощност от 300 конски сили. Лично рали легендата Карлос Сайнц, който също се състезава за Volkswagen, но в Рали Дакар е помогнал за разработката на новата кола.

„Отбора на Volkswagen е номер едно в цяла Европа и много скоро ще се превърне и в номер 1 на целия свят“ – коментира Себастиан Ожие, който видимо развълнуван даваше интервюто. Той също така добави и следното: “Сигурен съм, че те ще направят всичко възможно да запишат и титла в Световния Рали Шампионат. Радостен съм, че ще бъда част от това още от самото начало”.

Очаква се немския отбор да се включи в шампионата през 2013 година като колата до тогава ще претърпи доста промени. Тя ще бъде със задвижване и на четирите колела, което е много голямо предимство в този шампионат.

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.

.