„Здрач: Зазоряване – част 1″ удари рекордните 291 милиона долара приходи от билети

23.11.2011
By

Докато филмовите критици направиха на пух и прах поредната част от прословутата сага „Здрач“,приходите от продажби на билети отбелязаха рекордно високи стойности през първия уикенд. Американските киномани донесоха печалба от 138 милиона долара, докато феновете на Едуард, Бела и Джейкъб от другите страни формираха „скромната“ сума от 153 милиона. Сумарно се събират 291 милиона долара приход в световен мащаб само за първия уикенд. Тези резултати нареждат „Зазоряване част 1″ сред 10-те най-касови премиерни заглавия в цялата история на киното. Адаптацията по последния роман на Стефани Майер води с близо 4.5 милиона долара успеха на „Новолуние“, чиято предпремиера също беше голяма сензация.
Анализатори очакват до понеделник печалбата да надхвърли тройно бюджета на продукцията, който се равнява на 110 милиона долара. Според прогнозите интересът към филма да донесе повече от 500 милиона до края на втория уикенд.
Изненадващо е, че жестоките критики, които буквално линчуваха продуцентите и сценаристите на продукцията, не повлияха ни най-малко на мотивацията и ентусиазма на зрителите да видят отново своите любими герои.

Tags: , , , , ,

Comments are closed.

.