Фабио Капело доволен от новите Джак Родуел, Фил Джоунс и Кайл Уокър

Фабио Капело заяви, че е открил “нещо ново” с включването на тримата нови футболисти при победата над Швеция. Според английският мениджър с представянето си тримата футболисти да му дали сериозна тема за размисъл с представянето си срещу шведите.

“Винаги е важна победата” заяви Капело след мача. “Беше важно да победим Швеция след 43 години. Но за мен по-важно бе да видя как ще се представят Джоунс, Родуел и Уокър срещу отбор, който е изключително добре организиран и срещу, който се играе много трудно. Отговорите, които получих са много, много важни. Тези трима играчи се представиха  много добре”.

Джоунс, който на 19 години дебютира за състава на Англия и за когото това е третото появяване с фланелката на Англия е впечатлило Капело.

“За мен беше важно да видя тези трима играчи. Сменихме схемата и заиграхме с трима полузащитници и трима нападатели и исках да видя как Джоунс ще се справи на място, където по принцип играе Скот Паркър”.

Попитан за 20-годишния Родуел, Капело заяви: “В края на сезона ще реша. Надявам се той да е здрав дотогава. Родуел е един много интересен, млад играч. Мисля, че конкуренцията за местата в националния отбор за Европейското ще бъде много голяма”.

По повод 2000-ния гол за Англия Капело каза: “Прочетох всички статистики преди това, но те не са важни. Ще бъдат интересни, но може би след 10 години, когато хората ще си казват “този футболист вкара гол номер 2000″, но в течение на мача търся нещо ново и мисля, че го открих”.

Според Капело младите играчи са подходили без страх към мача. И добави: “Доволен съм, но трябва да се доказваме. Когато притежаваш топката е важно да се движиш бързо. Научих много (по повод отсъствието на Рууни). Доволен съм от експериментите”.

“Без Рууни ние сменихме стила и заиграхме с трима полузащитници, спечелихме двата мача (с Испания и Швеция) и създадохме доста положения. Знам, че Рууни е фантастичен футболист, но видях по време на тези два мача много добър дух”.