И принцовете на Уелс следени от „News of the World“

09.11.2011
By

И принцовете Уилям и Хари са сред всичките 150-те личности следени от частен детектив от неделният вестник „News of the World“, съобщават от БГНЕС.

Въпреки въоръжената охрана, която придружавала принцовете, те били следени буквално под носа им по инструкции на закрития вече вестник на Мърдок. Дерек Уеб, бивш полицай, според който бил обучаван от разузнавателната служба МИ5, още докато работел в полицейският участък в Хертфордшър. Той е шпионирал повече от осем години множество политици, спортисти и звезди.

Челси Дейви, бившата приятелка на принц Хари също е била следена, заедно с футболната легенда Гари Линекер и актрисата Анджелина Джоли. Работещият за „News of the World“ детектив получавал стотици хиляди паунди, за да следи хора по инструкции на медията до закриването ѝ през лятото.

Дерек Уеб разкри в предаване на BBC Newsnight подробности около шпионската операция в която участвал, за да следи определени знаменитости, определени от вестника още от 2003 година.

В предаването той заявява, че е следял още сър Алекс Фъргюсън треньора на Манчестър Юнайтед, бившият мениджър на Челси Жозе Моуриньо, Дейвид Бекъм и членовете на кабинета Чарлз Кларк и Джон Пескот.

Изненада за всички било, че дори след вкарването в затвора на издателя на закритият вече „News of the World“ Клайв Гудман заради скандал през 2007 година с подслушване на телефони, изданието е продължило да следи хора.

Tags: , , , , , , , , ,

Comments are closed.

.