Volkswagen готви Facelift на Passat CC

03.11.2011
By

Днес стана ясно, че производителят на коли от Волфсбург ще представи обновения Passat CC на автоизложението в Лос Анджелис, което ще бъде в периода 18-27 ноември.

Настоящия модел на CC излезе през 2008 година и се превърна в абсолютен хит при четиривратите купета. До момента Volkswagen са продали над 270 000 бройки от модела и много успешно се справят с конкуренцията на Mercedes CLS, Audi A7 и компания. Обновеният модел ще получи нови LED светлини отпред и отзад, нов спойлер на капака на багажника, нови брони и нова радиаторна решетка, която най-много ще подчертава промяната в сравнение с настоящия модел.

В интериора като цяло няма да има кой знае какви промени, но все пак дизайнерите са променили контролерите на климатика, както и някои нива на оборудване. В колата ще има инсталирана система, която реагира ако водача бъде уморен и предотвратява евентуално негово заспиване зад волана. Другите промени ще бъдат нова аудио система, прагове от неръждаема стомана и леки промени по подглавниците на седалките, които ще се настройват по-различно.

Двигателите се очаква да бъдат същите и засега няма данни за нови такива, но се очаква да се появи по-икономична версия на 2 литровия TDI двигател, който отново ще разполага с 140 конски сили, но ще изразходва едва 4,7 литра смесен разход на дизелово гориво на 100 км.

Премиерата в Германия ще бъде през февруари 2012 година и се очаква продажбите да започнат малко след това, като първо автомобила ще се появи в представителствата на Европа, Америка, Русия и Китай, където ще има местно производство.

Tags: , , , , , , , ,

Comments are closed.

.