Инвестиционното звено на Barclays отчита загуби

Печалбата на Barclays Plc нарастна с 5% и намали загубите от лоши кредити , но финансовото състояние на инвестиционното звено не е добро към момента

Икономисти от най-голямата британска банка Barclays споделиха, че под ударите на задълбочаващата се финансова криза в еврозоната капиталовите пазари остават в кризисно положение. Изводите се базират на провелата се миналата седмица конференция, на която бяха обсъдени различни варианти за разрешаване на дълговите проблеми на страните от ЕС.
Аналитиците споделят, че липсата на адекватно внимание от страна на ЕИБ се дължи на фокусирането й в подобренията в други сфери на Острова като банкирането с краткосрочни продукти и услуги и системата за кредитни карти BarclayCard.
Печалбата на инвестиционното звено Barclays Capital, която осигурява по-важните приходи, падна с 2.25 милиарда (22%) през второто тримесечие и с това отговори на прогнозите за негативна капиталовата адекватност.
Инвестиционният клон на банката в САЩ BlackRock също отбеляза понижение с 1.8 милиарда паунда, което отново беше в рамките на прогнозираното.
Изпълнителният директор Боб Даймънд сподели пред журналисти на Ройтерс: „В момента икономиката и финансовия пазар са изправени пред редица трудности. Няма как това да не подкопае по един или друг начин капиталовите основи на банката.“ Даймънд допълни, че за момента ръководството на банката не планира увеличаване на капитала.
Загубите от лоши кредити спаднаха до 1 милиард паунда за третото тримесечие. Това означава намаление от 16% спрямо миналата година.
Днес един долар се разменя за 0.619 британски паунда.

Tags: , , , , ,

Comments are closed.

.