Започна производството на новата тройка на BMW

От BMW обявиха, че вече са започнали производството на новата 3-та серия. Следващото поколение ще носи заводския индекс F30 и ще бъде 6-то подред. Както знаем това е най-продавания модел на баварците и те никога не си правят експерименти с външния вид и интериора. Линиите на новата тройка изглеждат красиви и се доближават все повече и повече до съвършенство. Колата вече прилича на една по-малка 5-а серия, защото доста от материалите в интериора напомнят за по-луксозния и комфортен горен клас. Това естествено дава предпоставка F30 да се превърне в абсолютен бестселър при колите от среден клас.

Двигателите на новата тройка първоначално ще са само три, като ще се предлагат с най-различни разновидности. 320d ще разполага с 2 литров дизелов двигател, който ще генерира 184 к.с. и 380 Нм. За пестеливците, които не харесват бензиностанциите ще се предлага моделът 320d EfficientDynamics, който също ще се задвижва от агрегат от 2 литра, но ще предлага мощност от 163 к.с. при разход на дизелово гориво от 4,1 литра на 100 км.

При бензиновите мотори ситуацията също се е подобрила като моделът 320i ще произвежда 184 к.с. от 2 литров 4 цилиндров мотор, а по-мощната версия 328i е получила същия мотор, но с по-голям турбокомпресор, благодарение на който мощността отива на 245 к.с. и ускорение от 0 до 100 км/ч за 5.9 секунди. Най-мощният бензинов модел, който ще се предлага в момента 335i ще включва 3 литров 6 цилиндров редови двигател, който ще произвежда 306 к.с.

По-късно ще последват и по-мощните дизелови двигатели, както и хибридна тройка, която ще разполага с около 360 к.с. и разбира се М3, което се очаква с най-голямо нетърпение от милиони фенове по цял свят.

Фабриката, в която ще се произвежда новата 3-ка е разположена на площ от 65 000 кв. м. и е на пет етажа. Дневно според очакванията на BMW ще се произвеждат по 900 автомобила.