Най-странните рекорди на Гинес

Книгата с рекорди на Гинес за 2012 г. беше официално издадена днес (15 септември). Предлагаме ви 10 странни рекорда, подбрани от в. Telegraph.

Кучето с най-дълги уши

8-годишното куче Харбър от Колорадо се оказа с най-дългите уши в света според Книгата на Гинес. Лявото му ухо е дълго 31,4 см, а дясното цели 34,3 см. Ушите на животното са толкова дълги, че то дори ги настъпва, докато ходи.

Най-дългата краставица

Най-дългата краставица в света е дълга 119,38 см и е отгледана от Клеър Пиърс във Великобритания. Екземплярът всъщност е арменска краставица от вида Cucumis melo flexosus.

Най-силно мъркащата домашна котка

Вярвате или не, има една домашна котка в света, чието мъркане достига 67,7 децибела. Интересният рекорд е поставен от котарака Смоуки, за която се грижи британката Лусинда Рут Адамс. Смоуки е домашна котка и е постигнала рекорда си у дома, където се чувства най-щастлива, на 25 март 2011 г.

За да накара Смоуки да мърка толкова силно неговата стопанка използвала четка за ресане, няколко резенчета шунка и галене с ръка.

Измерването е направено от един метър с шумомер NA-28 от RION в присъствието на ветеринарен лекар, представител на организация за защита на животните и един звуков инженер.

Най-бързо влизане в куфар

Най-бързото влизане в затворен куфар е за 5,43 секунди. То е постигнато от американката Лесли Типтън на 14 септември 2009 г. в Ню Йорк.

Най-много игли, забити в главата

Най-големият брой игли, който човек е успявал да забие в главата си е 2009. Този изключително необичаен рекорд е поставен от китаеца Уей Шенгчу в Италия на 11 април 2009 г.

Най-много стъпки с  чаша с вода на главата си

Макар броят на стъпките да звучи скромно – само десет, рекордът е постигнат от животно и то с чаша върху главата. Балансьорът се нарича Суийт Пий и е порода коли, собственост на Алекс Ротакър от САЩ.

Балансиране на най-много лъжици върху лице

Най-големият брой лъжици, които някой е успял да балансира върху лицето си, е 17. Арън Кейси постига този световен рекорд в Милано, Италия, на 18 април 2009 г.

Най-дългите нокти

Най-дългите нокти в света принадлежат на американката Лий Редмънд, която започнала да ги пуска през 1979 г. Тя се грижила внимателно за маникюра си, а пък той ѝ се отплатил като пораснал 8,65 метра. Лий губи ноктите си в автомобилна катастрофа в началото на 2009 г.

Най-продължително живеене със скорпиони

През 2008 г. Канчана Кеткаев от Тайланд успяла да прекара в стъклена стая с рамери 12 квадратни метра 33 дни и нощи заедно с 5320 скорпиона. През това време тя била ужилена тринадесет пъти.

Най-голямата пърдяща възглавница

Явно Стив Межър от Великобритания доста харесва шегите с приятели, защото решава и създава най-голямата пърдяща възглавница в света. Тя е с размери 3,05 метра в диаметър. Рекордът е поставен в Лондон на 14 юни 2008 г.

Най-голямата отвертка

Притежател на най-голямата отвертка в света е Томас Блексторн от Великобритания. Само дръжката на отвертката е 19,5 см в най-широката си част, а дължината й е 50 см. Стоманената й част е дебела 22 мм, а общата дължина на цялата отвертка е 101 см.