Monday, January 17, 2011

Ще се спре ли пиратството в България ?

събота, май 1, 2010, 22:15
This news item was posted in Новини category and has 0 Comments so far.

d0bfd0b8d180d0b0d182d181d182d0b2d0be Сайтът Arena BG е напълно изряден, а обвиненията от страна на ГДБОП за организирана престъпност са безпочвени. Това обяви в интервю за PRО.BG едноличният собственик на страницата Елиан Гешев. Той отрече и твърденията, че крие собствеността си зад руски имена и фирми.

Вчера началникът на “Компютърни престъпления” при ГДБОП Явор Колев заяви, че по информация на службите, сирийски гражданин с името Ахмед стои зад Замунда, а руснак - зад Арена. Колев каза, че тези сайтове трябва да бъдат затворени.

Eлиан Гешев е категоричен, че няма правно или фактическо основание за затварянето на торент тракера Arena BG. Според него МВР отдавна не си е актуализирало информацията. Собственик на този сайт съм аз, няма никакви руснаци, заяви Гешев. Данъчната ми декларация е качена в интернет и ако бяха проверили, щяха да видят кой стои зад Арена.

Гешев смята, че сайтът му не може да бъде спрян от ГДБОП, защото няма причини за това.

“Още преди време аз съм предприел действия за изчистване на името на сайта Арена и те са факт. В момента в нашата страница влизат около 600 000 потребители на месец или около 300 000 на ден, но те не влизат всеки ден”, обясни той. Сайтът Арена се е застраховал, като е уредил отношенията си с големите правоносители. “По настояване на правоносителя ние махаме определено съдържание от сайта. На някои сме им дали правото сами да премахват такова съдържание. Става дума за 25 български и 4 чужди компании”, разказа Гешев.

Собственикът на най-големия сървър у нас изяви желание да е кръстник на новата акция на МВР “Може да е свалячите или смукачите…” - пошегува се той.

Гешев е категоричен, че не ощетява никого с дейността си. “Гладни автори няма, има гладни търговци в храма”, смята той.
Какво ще предприеме МВР срещу тракерите обаче все още не е ясно.

Both comments and pings are currently closed.
.