От BMW са приготвили заместник на M6 ?

01.05.2010
By

bmw-m6 Следващото поколение на BMW 6-Series е съвсем близо и докато можем да сме сигурни, че ще има Coupe и Convertible, то има шанс М6 да не се появи и при това поколение.

Известно е, че BMW работят върху нов доста спортен автомобил, базиран на концептуалния Vision EfficientDynamics (VED), показан във Франкфурт миналата година. Въпросният модел би трябвало да се конкурира с Audi R8 и евентуалния по-малък SLS AMG на Mercedes Benz. Слуховете са обаче, че въпросният сериен вариант на VED може да замени и М6 в гамата на BMWл

Според най-новите данни М6 е малко вероятно да бъде сменен при появата на следващия 6-Series в края на тази година. Причината е, че 6-Series по-скоро е възприеман като луксозен и удобен модел, а не толкова като чист спортист.

Иначе от BMW разглеждат възможност да превърнат концептуалния VED в готов за производство модел за 2013 година. И докато прототипът имаше модерна дизелово-електрическа хибридна система, олекотена карбонова конструкция и размерите на М3, то серийната версия вероятно ще бъде малко по-нормална. Това означава, че ще има V8 с принудително впръскване, както и малко повече стомана и алуминий, въпреки че ще има и съответните екологични технологии, разбира се.

Целта е да се продават около 5 000 и 10 000 бройки, което означава, че BMW планират да направят колата относително достъпна.

Tags: , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

.