Monday, May 10, 2010

Bentley с нов свръхбърз кабриолет

сряда, февруари 17, 2010, 23:33
This news item was posted in Авто category and has 0 Comments so far.

bentley Bentley официално представи Continental Supersports Convertible. Новият кабриолет разполага със сгъваем мек таван. За разлика от версията купе Continental Supersports е снабден и с втори ред седалки. Автомобилът ще бъде показан пред широка публика само след броени дни, в рамките на ежегодното автомобилно изложение в Женева.

Continental Supersports Convertible е снабден с шестлитров битурбо мотор, като цилиндрите са W-образно разположени. Мощността му е 630 к.с. и е комплектован с шестстепенна автоматична скоростна кутия ZF.

По данни на Bentley новият кабриолет ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.2 секунди - постижение, което отстъпва само с една десета от това на купето. До 160 км/ч Continental Supersports Convertible ще достига за 9.5 секунди, а максималната му скорост ще е 325 км/ч.

С изключение на задните седалки, изработени от въглеродни сплави, и влошената заради допълнителното усилване на купето динамика, всичко останало е идентично с веррсията с твърд покрив.

Кабриолетът разполага със система за предаване на въртящия момент и към четирите колела, а задната колея е разширена с 50 мм. Пренастроени са кормилната уредба и окачването. Спирачките са въглеродно-керамични, а летите джанти - с размер 20 цола.

Очаква се продажбите на Bentley Continental Supersports Convertible в Европа да стартират през есента.

You can leave a response, or trackback from your own site.


.