Ново спортно купе от Пежо

18.11.2009
By

pegeut
Peugeot се готви да атакува пазара на малки спортни автомобили с нов и дсотъпен модел с 2+2 места.

Новият лъв ще заеме нишата под дългоочаквания 308 RCZ, който пристига напролет, и е част от плана на компанията да пренасочи спортния си сегмент от хечбек към купе-версии. Очаква се новият модел да предизвика по-голяма сензация дори от 205 GTi и да се конкурира с новия арсенал луксозни, но достъпни модели от Ford, Honda и MINI.

Снимките показват, че новият модел не само не отстъпва по нищо на батко си RC Z, а бележи началото на нова дизайнерска линия за Peugeot.

Предноразположеният двигател и 2+2 места оформят дързък преден капак и стегната задница, а изтеглените назад предни фарове и двете гърбици на покрива, който се появява и при футуристичния концепт BB1, са взаимствани от RC Z. Истинският гвоздей в програмата, обаче, е новата муцуна, която със сигурност ще закове всички погледи.

Очевидно главният дизайнер на PSA Peugeot Citroen – Жан Пиер Плу има радикални нови идеи. Сред тях е впечатляващата предна броня с “плаваща” емблема, която се най-вероятно ще премине и в други модели на французите. Новото купе ще използва платформата на новото Peugeot 207, което очакваме през 2011, и ще представлява по-практична и комфортна алтернатива на купе-кабрио автомобилите, благодарение на по-големите задни седалки и багажник.Флагманът в гамата на новото Peugeot ще използва същия 1.6-литров турбоагрегат с мощност 208 кс, който се монтира и в MINI JCW.

Шефовете на Peugeot упорито мълчат относно купето, въпреки очевидните намерения на компанията да развие производството си в нови, потенциално печеливши пазарни ниши.

Topcars.bg

Tags: , ,

.