BMW M5 на път да стане най-бързият седан в света

15.11.2009
By

bmw-m5
Уникален, екстремен и зрелищен са думите, които описват най-добре тази нова суперспортна лимузина – LUMMA Design CLR 730 RS. Доста модифицираното чудовище е базирано на BMW M5, но в последствие е доработено от Lumma Design и G-Power. Създаден за състезания, въпросният Lumma CLR 730 RS определено хваща окото. Неговият стилен дизайн и отличен потенциал безсъмнено позиционират автомобила сред най-красивите и най-бързите лимузини в света.

Под предния капак на CLR 730 RS LUMMA Design има мощност от 730 к.с. и въртящ момент от 700 Нм, които са произвеждани от V10 агрегат на G-Power, притежаващ два компресора. За достигането на максимална скорост от 367.4 км/ч аеродинамиката е изключително важна. Съответно CLR 730 RS LUMMA Design си има своя бодикит, който се състои от ултралеки компоненти от въглеродни влакна. Сред тях са предният капак, задният капак със своя спойлер, страничните огледала, дръжките на вратите, праговете и калниците.

Поставено е и специално спортно окачване, което снижава колата с 45 мм. Заслужава си да се подчертае, че то е регулируемо и на двете оси. Иначе за оптимизирането на динамиката спомагат и 21-цоловите колела от Lumma Racing. В резултат на всички тези промени тунингованият М5 може да ускорява до 100 км/ч за 4.2 секунди. CLR 730 RS в допълнение е оборудван и със стоманена спортна система за отработените газове със 100-клетъчни състезателни катализатори и 105-милиметрови ауспуси. Разбира се, високата мощност на двигателя изисква и качествени спирачки. Така отпред има 405-милиметрови дискове с шестточкови апаратчета, докато отзад има 380-милиметрови дискове с четириточкови апаратчета.

Интериорът на колата е направен в изцяло състезателна тематика. В оптимизирания кокпит има двуцветна кожена тапицерия (в червено и бяло), серия апликации от въглеродни влакна, както и някои велурени детайли.

Tuning.bg

Tags: ,

Comments are closed.

.