Friday, February 12, 2010

Столичани избират нов кмет

неделя, ноември 15, 2009, 10:14
This news item was posted in Новини, Политика category and has 0 Comments so far.

izbori1

Осемнадесет кандидати за кмет на София влизат в надпревара днес. Те ще се борят за гласовете на 1 110 258 имащи право на глас избиратели в столицата, съобщиха от ОИК.

Изборният ден в Столичната община започна в 6.00 ч. тази сутрин с отварянето на 1409 секции в столицата. Допълнително са разкрити 15 “служебни” секции - в болнични заведения, както и в двата следствени ареста. За днешния изборен ден са отпечатани 1,5 млн. интегрални бюлетини. На телефон 0 800 20 720 в дирекция “Логистика” на Столичната община ще се приемат заявки от лица с опорно-двигателни и зрителни увреждания за транспорт до местата за гласуване на изборите.

На някои места избирателните комисии работят с намален състав заради неявяването на членове на комисиите, но няма такива, които да са под изискания от закона минимален кворум.

Основната битка днес ще се води между претендентите на управляващата партия ГЕРБ - Йорданка Фандъкова (подкрепена от СДС, ДСБ и “Атака”), и на БСП - Георги Кадиев. Социолозите прогнозират, че до урните ще отидат около една трета от имащите право на глас.

Освен в София днес се провеждат частичните местни избори в още 5 населени места в страната. Кметове ще избират и в столичния район „Панчарево”, в Правец, във Враца, в Разлог, и в плевенското с. Беглеж.

В Разлог броят на секциите е 27. Във Враца ще се гласува в 107 секции. В Правец броят на секциите е 15, а в с. Беглеж- една секция.

В деня на изборите се забранява продажбата на алкохол от 6.00 до 20.00 часа.

Забраната не се отнася за обществени заведения, в които ще се провеждат семейни и обредни ритуали - сватби, кръщенета и тъжни обреди, както и за продажба на алкохолни напитки на едро и продажба на бира.

Изборният ден ще приключи в 19.00 часа.

Actualno.com

You can leave a response, or trackback from your own site.


.