Ново начало за Chrysler

15.11.2009
By

 Chrysler С ниска резолюция, лошо качество и леко зърнеста конструкция на изображението – дотук звучи като шпионска снимка на някои невероятен и много таен суперавтомобил.

Всъщност обаче се оказа, че става дума за новото лого на Chrysler, което е било изкопано някъде от дълбините на United States Patent and Trademark Office(което ще рече патентното ведомство на САЩ). В сряда пък по време на пресконференция по повод на петгодишния план на Chrysler президентът и изпълнителен директор на марките Chrysler и Lancia – Оливие франсоа – разкри, че новото лого ще направи своя официален дебют по време на предстоящото автомобилно изложение в Детройт, което ще се проведе идния януари.

Логото, което изглежда доста тясно по вертикалната ос, представлява нещо като ретро-модерна комбинация от крилатото лого на Chrysler от 90-те години с модерен начин за изписване на името на компанията. Това определено представлява един нов визуален аспект, който бележи партньорството на Chrysler и Fiat, но при всички положения бележи и ново начало. Всъщност има една странен детайл и това е, че логото доста напомня на това на Aston Martin . . .

Chrysler иначе определено не са чужди на цялата игра с логата, като преди се бяха разделили, а в последствие отново върнаха равностранния петоъгълник като свое лого. Е, сега въпросният петоъгълник отново го няма, както стана и с някои от марките на Chrysler. Едни от последните промени покрай логата бяха свързани със споразумението и последвалата раздяла между Chrysler и Daimler.

Още един интересен момент – датата на графичния файл всъщност е 2 юли 2009 година. Това означава, че новото лого се разработва зад кулисите още от най-ранните етапи на сливането на двете компании, като споразумението им бе финализирано в началото на юни.

Междувременно, както стана ясно, в сряда имаше заседание за представяне на петгодишния план на компанията, като на него бе разкрито, че изпълнителният директор на американо-италианския концерн Серджо Маркионе планира по-голямата част от марките на Chrysler да останат в рамките само на Северна Америка.

Единственото изключение ще бъдат Jeep, които вместо това ще получат допълнителни средства към своя бюджет за международни проекти, като това важи особено силно за появяващи се пазари като бразилския. Chrysler ще се появят в другите страни, но само като съвместни участници в проекти на Lancia и Alfa Romeo. Шефовете на компанията всъщност разкриха, че Chrysler напълно ще изчезне от европейските пазари до 2011 година, а Dodge ще има съвсем дребна роля.

Все пак някои от моделите ще останат. Така например Chrysler 300 и Voyager ще продължат да се предлагат в Европа, но под формата на Lancia Thesis и Phaedra.

Lancia също така ще предлагат и версия на следващото поколение на Sebring, което ще замени Lybra, излязла от продажби през 2006 година. Lancia също така ще получат и версия на базата на предстоящия кросоувър на Chrysler.

В допълнение моделите на Dodge ще получат емблеми на Fiat, като кросоувърът Journey ще замени Ulysse.

От своя страна пък Chrysler ще могат да се възползват от Fiat 500 и други компактни модели, за да започне да развива тези сегменти в САЩ, тъй като интересът към тях постепенно започва да расте.

Actualno.com

Tags: , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

.