Дадоха приз за “Дружество с най-добро корпоративно управление” за 2008 г.

Корпоративна търговска банка АД бе отличена за “Дружество с най-добро корпоративно управление” за 2008 г. Престижната награда беше връчена вчера в рамките на ежегодния конкурс, организиран от Асоциация на инвеститорите. Банката е ръководена от Цветан Василев, който пък е бил награждаван за банкер на годината за страната.

Наградата получи Орлин Русев, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на Корпоративна търговска банка АД. Той отбеляза, че призът е признание за доверието на инвеститорите и най-вече на Държавния резервен фонд на Султаната на Оман, който придоби част от акциите на банката в началото на годината.

За втори път тази година Корпоративна търговска банка АД печели награда в качеството си на публично дружество. През месец май банката зае първо място в престижната класация на стоте най-добри публични компании в страната за 2008 г. “Дневник 100″. Миналата година беше отличена за финансова институция на капиталовия пазар с най-добро корпоративно управление и стана “Банка на клиента”  в конкурса за банка на годината.

Асоциацията на инвеститорите организира конкурса за седма поредна година. Целта е да се стимулират българските публични дружества и борсовата търговия като цяло, както и да се отличат добрите корпоративни практики на българския капиталов пазар. Изборът на наградените дружества се извършва въз основа на специално разработена от Асоциацията на инвеститорите карта за оценка, съдържаща 37 критерия.