Нов суперавтомобил от BMW

31.07.2009
By

bmw
От BMW ще представят свой концептуален спортен модел на автомобилното изложение във Франкфурт. Той ще впечатлява със своята ефективност. Засега се предполага, че моделът ще се базира на концептуалната кола M1 Homage, показана тази година на конкурса Villa d’Este Concours, който се провежда в Италия.

„Икономичността на автомобила става все по-важна“, заяви Клаус Дрегер – член на борда на директорите на BMW и отговорящ за отдела за развитие. „Ще видите резултата от извършените подобрения на моделие на BMW.

Това ще се осъществи на Международното автомобилно изложение във Фраункфурт след няколко седмици чрез представянето на новата концептуална кола на компанията. Тя ще е снабдена с технологията BMW EfficientDynamics, която спомага за увеличаване на мощността, намаляване на разхода на гориво и намаляване на вредните емисии. Тази система ще докаже, че и спортните автомобили могат да бъдат икономични. Ще потвърди също, че съобразяването на производителите с екологичните изисквания трябва да се отнася не само за двигателя, но и за дизайна и материалите, чрез които е конструирана колата“.

Очаква се автомобилът да е с две места, да е икономичен и да е произведен изцяло в унисон с програмата BMW Efficient Dynamics. Двигателят му ще е средно голям, като засега все още не е ясно какъв точно ще бъде – електрически, хибриден или дизелов.

Actualno.com

Tags: , , ,

Comments are closed.

.