74 идеи за лятната ви почивка

23.07.2009
By

d0bfd0bed187d0b8d0b2d0bad0b0

Имате желание да попътувате из страната през почивните дни, но нямате идея къде?. За това ще ви помогне туристическият гид „Пътеводител на българския пътешественик“. Там ще намерите над 70 конкретни идеи за пътуване през свободното време.

Забележителностите са подбрани внимателно, за да се създаде достатъчно богата селекция, която да допадне както на хората, предпочитащи отмора и релаксиращи процедури, така и на тези, които предпочитат екстремните преживявания и активната почивка, коментираха от медийната компания Бук Бутик, която наскоро пусна на книжния пазар у нас първата си книжка.

„Пътеводител на българския пътешественик“ събира практическа информация и полезни факти за туристите в нашата страна, отбелязват издателите.

Книгата е насочена най-вече към възможностите за туризъм през лятото и наша главна цел бе да представим както популярните, така и малко известните туристически забележителности, съобщиха от компанията.

В изданието са представени 136 български града, села, културни, природни, религиозни, исторически забележителности и 74 конкретни идеи за пътуване през свободното време.

Пътеводителят е разделен на 8 глави, като всяка представя различен вид туризъм: градове, море, планина, екология и алтернативен туризъм, СПА и балнеология, културни и исторически забележителности, манастири и разходки. Последната рубрика има най-практическа насоченост.

В нея даваме идеи за еднодневни и двудневни разходки от някои основни начални точки (София, Пловдив, Варна, Русе, Велико Търново, Смолян), отбелязаха авторите. Смятаме, че подобна информация би била полезна, тъй като много хора имат желание да пътуват през почивните дни, но пък им липсват идеи, съобщават издателите.

„Пътеводител на българския пътешественик“ предоставя освен текстовете и богат снимков материал. Идеята ни бе да създадем максимално изчистена и приятна визия, за да бъде книгата наистина интересно и естетически издържано четиво, допълват от Бук Бутик.

Книгата няма за цел да представя или да препоръчва хотели и ресторанти, а по-скоро да предостави повече информация на пътешествениците за дестинации, забележителности и атракции. Смятаме, че в България има какво да се види, но много често на хората им липсва информация (за забележителности извън добре популярните на всички места)., коментираха от издателството.

Наблягаме сериозно на еко и алтернативните видове туризъм, включени са подробни представяния на паркове, резервати и екопътеки. Специален акцент има и върху културните забележителности на страната сред които гробници, светилища, крепости и съкровища, информират издателите.

Целта на Бук Бутик е да създаде доста сериозна медийна група с основна тема туризъм и пътуване. Вече функционират сайтовете – портал за пътуване и туризъм в България, новинарски сайт в сферата на туризма, сайт за манастирите в България на български и английски език.

Чрез тях издателите представят подробна и специфична информация за България като туристическа дестинация, която има много какво да предложи.

Сътрудничим си с външни автори, общини, музеи, туристически информационни центрове и други, за да сме сигурни, че предоставяната информация е автентична и максимално полезна, посочиха от Бук Бутик. БТА

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.

.