Нова услуга връща откраднат iPhone

iPhone Нова услуга помага на притежателите на iPhone да си получат обратно любимата джаджа, ако тя им бъде открадната. Потърпевш американец вече успешно се възползва от нейните възможности, съобщава TechNews.

Кевин Милър загубил устройството си в бара на Lego център в Чикаго, но за негов късмет бил активирал функцията Find My Phone. По-късно той използвал лаптоп MacBook Pro с 3G модем, за да влезе в сайта me.com и да задейства услугата на Apple.

Продължението на историята, описана в блога на Кевин в livejournal.com, e достойно за сценарий на холивудски екшън. В крайна сметка Милър успял да открие крадците, да влезе в контакт с тях и да си получи обратно телефона.

Find My iPhone е част от многото нови възможности в iPhone 3.0. Apple пусна услугата няколко дни след дебюта на новата версия на операционната система.

Find My iPhone използва вградената GPS функционалност на смартфона, за да установи мястото му, в случай че устройството бъде откраднато или загубено. Услугата вече доказа на практика колко ефективна и полезна може да бъде.

Actualno.com