Lotus Esprit през 2012 година

27.06.2009
By

Lotus Предстоящият Lotus Evora определено ще бъде един от най-великите продукти на британския автомобилен производител. И дано Evora да се радва на голям интерес, когато бъде пуснат, защото през 2012 година легендарният производител на спортни автомобили ще върна една легенда: Esprit. Спортният автомобил със средноразположен двигател бе голям успех от 1976 до 2004 година; следващото поколение определено не би трябвало да се различава в такова отношение. Британският спортист ще се конкурира с представители на сегмента като Ferrari 450, Lamborghini Gallardo и Audi R8 V10.

За новия Lotus Esprit ще се предлагат серия двигатели: базовата версия ще бъде с 3.5-литров V6 агрегат с мощност от 300 к.с., който всъщност ще идва от Evoral следващият по стълбицата ще бъде 5-литров V8 двигател с мощност от 414 к.с, който се ползва при спортния Lexus IS-F. Но големите новини за бъдещия Esprit ще бъдат, че той ще може да бъде задвижван от същия агрегат като при суперавтомобила LF-A – 4.8-литров V10 двигател с мощност от 550 к.с. Независимо кой двигател ще изберете, те ще бъдат куплирани с шестстепенна полуавтоматична трансмисия, която ще се управлява от педалчета зад волана.

Суперлеката каросерия и шаси на Lotus, комбинирани с отличната мощност на агрегати, ще гарантират, че когато следващото поколение на Esprit се появи, той ще бъде спортен автомобил от световна класа. С оглед на нещата, които се чуват за колата, не би било трудно да предположим, че той ще ускорява до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди и ще притежава максимална скорост от поне 320 км/ч.

Tuning.bg

Tags:

Comments are closed.

.