Depeche Mode продължават турнето си

31.05.2009
By

depeche mode Depeche Mode официално са съобщили, че продължават турнето си Tour Of The Universe с концерт в Лайпциг на 8 юни, информират от SME.

На 12 май фронтменът на групата Дейв Гахан беше приет в болница, с диагноза остър гастоентерит, поради което концертът на Депеш Мод в Атина беше отменен.

В последствие, проведените медицински изследвания са открили злокачествено туморно образувание в пикочния мехур на Дейв, което е било успешно отстранено.
Според препоръките на лекарите, Гахан трябва да се отдаде на пълна почивка до 8 юни, за да се възстанови напълно. Шоуто в Лайпциг на 8 юни ще бъде първият концерт след възстановяването му.

За отменените концерти, за които все още се изчаква обявяването на нова дата, мениджмънтът на групата продължава да съветва притежателите на билети да ги запазят до получаване на по-детайлна информация относно концерта в съответната държава.

Прави се всичко възможно за насрочване на нови дати за тези концерти, но все още е необходимо известно време, за да се уточни точният график.

Финалното решение дали ще има нови дати или окончателно ще се отменят концертите се очаква да бъде взето в началото на идната седмица.
Отменените девет концерта от турнето са следните:

* 12 май – Атина, Гърция
* 14 май – Истанбул, Турция
* 16 май – Букурещ, Румъния
* 18 май – София, България
* 20 май – Белград, Сърбия
* 21 май – Загреб, Хърватска
* 23 май – Варшава, Полша
* 25 май – Рига, Латвия
* 27 май – Вилнюс, Литва

Във връзка с отменения концерт на британците в София, мениджмънтът на артистите информира, че лечението на фронтмена Дейв Гахан продължава. Те се надяват до началото на идната седмица да могат да дадат ясното относно евентуална нова концертна дата за България, която се очаква да бъде през месец септември 2009г.

Мениджмънтът н и организаторите от София Мюзик Ентърпрайсис апелират към всички, закупили билети за концерта в София, да проявят още малко търпение.

При обявяване на нова дата, билетите за шоуто ще важат без презаверяване. В случай, че концертът бъде окончателно отменен, билети ще се връщат на касите на Тикетпро, от където са закупени.

Depeche Mode отново се извиняват на всички свои фенове за причиненото неудобство и пожелават на Дейв скорошно оздравяване

lifestyle.bg

Tags: , ,

Comments are closed.

.