Най-богатите манекенки

31.05.2009
By

манекенки Бразилската топ манекенка Жизел Бюндхен за трета поредна година оглави класацията на сп. „Фобс“ на най-скъпоплатените модели в света.

Тя е заработила 25 милиона долара от юни 2008 до юни 2009 г. Жизел обаче също е станала жертва на световната икономическа криза, като е спечелила с 10 милиона долара по-малко от предишната финансова година.

28-годишната красавица все още има доходоносни договири с модните марки Версаче, Диор, джинсите Тру Рилиджън и часовниците Ебел. Освен това Бюндхен има и своя успешна линия обувки.

На второ място в класацията на „Форбс“ е Хайди Клум с 16 милиона долара. Тя е спечелила с 2 милиона долара повече спрямо предишната финансова година.

Германската манекенка води тв предаванията „Germany’s Next Top Model“ и „Project Runway“ и е лице на марката за бельо Виктория Сикретс. Освен това тя е рекламно лице на Diet Coke, Фолксваген, LG, линията сандали Birkenstock и има собствена линия продукти за кожата „In An Instant“.

На трето място е британската манекенка Кейт Мос с 8,5 милиона долара. Тя е спечелила с 1 милион долара повече спрямо предишната финансова година. Тя се радва на успех с модната си линия за британската марка Топшоп и участва в редица рекламни кампании.

Топ пет на най-високо платените манекенки в света допълват

lifestyle.bg

Tags: ,

Comments are closed.

.