“Дзифт” на 31 май по БНТ

29.05.2009
By

dzift
Филмът “Дзифт” – дебют в игралното кино на известния театрален режисьор Явор Гърдев, ще има премиера по БНТ на 31 май от 20.50 часа в рубриката “БНТ представя”.

Продукцията спечели поредица международни награди още преди да се срещне със своите зрители, припомнят от телевизията.

Преди година, на 30-ия Международен филмов фестивал в Москва, беше световната премиера на филма.

Продукцията спечели “Сребърен Св. Георги” за най-добър режисьор на Явор Гърдев и наградата за най-добър филм, присъдена от Клуба на кинолюбителите в Русия.

Преди дни, след като разпространителската група “Кино без граници”, купи “Дзифт” от българските продуценти, се състоя и официалната търговска премиера на филма пред руската публика, която премина с голям успех, отбелязват от БНТ.

Между отличията на филма са още наградата “Златна ракла” за операторско майсторство в телевизионен филм на Емил Христов, специалната награда на журито за режисура и наградата “Галя Бъчварова” за изключително постижение на режисьора Явор Гърдев от Международния телевизионен фестивал “Златната ракла” в Пловдив, номинация за най-добър филм от Международния филмов фестивал в Мар дел Плата, Аржентина, наградата за най-добър български игрален филм от Международния “София филм фест”, специална награда за най-добра режисура на Явор Гърдев от Фестивала за централно- и източноевропейско кино във Висбаден, Германия.

Tags:

.