2/3 от България вече е в грипна епидемия

2/3 от България вече е в грипна епидемия

Болните от грип и остри респираторни заболявания в България стават все повече. 2/3 от страната вече е в грипна епидемия, съобщи bTV.

Вчера епидемия беше обявена на територията на област Стара Загора, а от днес такава има в Търговище и в Плевен.В 19 от 28 области се ограничават плановите операции и свижданията в лечебните заведения. Преустановяват се женските и детските консултации. В община Дупница, която беше от първите, обявили епидемия, от днес извънредните мерки се отменят.В 21 области в страната е преустановен учебният процес. Няма да се учи в 2079 училища и две детски градини, съобщиха от пресцентъра на просветното министерство. От днес 105 училища в област Плевен и 55 училища в област Търговище са в грипна ваканция до 7 февруари.

Преустановени са занятията в отделни училища на областите Добрич, Кюстендил, Ловеч и Разград. В област Добрич не учат учениците от 37 училища, в област Кюстендил – 26 училища, в Ловеч – 7 училища, и в 26 училища в област Разград. Няма занимания и в две детски градини в област Разград – в село Сушево и в Завет.

Продължават да се провеждат учебни занятия само в областите Монтана, Русе и Шумен.