(СНИМКИ) Цветомир Найденов: Божков е изнасилил много момичета и е в черния списък на ЕС и САЩ

(СНИМКИ) Цветомир Найденов: Божков е изнасилил много момичета и е в черния списък на ЕС и САЩ

“Познавам Васил Божков отдавна – от 1990 година. Той ни беше клиент в кафето, в което развихме “Еврофутбол”. Решихме да обединим усилия в бизнеса със спортните залагания и той ни стана партньор през 1993 година.” Това заяви пред bTV бизнесменът и собственик на Efbet Цветомир Найденов. “Васил Божков не ни е дал нищо. Ние си имахме “Еврофутбол” 3 години преди той да се появи. Тогава се разбрахме, че е 60% на 40% за него фирмата. Съгласихме се, за да можем да развиваме бизнес. Сега в момента имаме 16% на хартия и не получаваме нищо, откакто ни заплаши, че ще ни ликвидира. Той държи 51% и на нас парите са ни спрени от лятото на миналата година. Той контролира “Еврофутбол”, разкри Найденов.

“На 15 декември дойдох при вас и ви дадох цялата информация за заплахите за убийство. За вестник “Дневник” също дадох интервю в продължение на 12 часа. И какво стана? Нищо не излезе нито при вас, нито при тях. Специализираната прокуратура образува досъдебно производство още на 20 декември миналата година. Аз на 15 декември ви дадох цялата информация и вие не направихте нищо. Сега ще ви кажа още нещо за Васил Божков. Този човек е сериен изнасилвач. Един от най-големите в България. Изнасилил е стотици жени, включително и непълнолетни. Това е публична информация. Вие не знаете ли? Има жалби за неговите изнасилвания. Проверете дали тези жалби не са потулени и покрити. Обиколете нощните заведения, по които ходи този господин, и ще разберете всичко. Казал съм тези неща на когото трябва – разследващите органи. Не мога да коментирам повече, защото тече досъдебно производство и аз също съм разпитван”, обяви Цветомир Найденов.

“Не съм се интересувал за данъците на Божков и започнах да се заравям в тази тема след заплахите, че ще ни ликвидира. Да, той ни заплаши. В момента говоря концепцуално и общо, защото тече разследване и аз съм сред разпитваните. Казал съм ви всичко още на 15 декември. Кой беше вътрешен министър, когато стреляха по Манол Велев? Румен Петков беше. Какъв е Румен Петков? Личен приятел на лицето Васил Божков. Нито откриха стрелците, нито нищо. Не правя никакви внушения. Казал съм ви всичко още на 15 декември. Пуснете си записите оттогава и ще чуете какво съм казал”, обърна се Найденов към водещия Антон Хекимян.

“Единствената фирма, която имаме за моментна лотария, пак се контролираше от Васил Божков. Той винаги е искал да бъде монополист. Това е причината да корумпира всичко по пътя си. Корумпирал е и Комисията по хазарта. Не мога да кажа повече. Дал съм всички документи на разследващите органи и виждате, че има акции, задържани. Аз не съм хазартен бос. Аз съм хазартен оператор и правя бизнес в Европа и САЩ. Лицето Васил Божков може да прави хазарт само в България. Той е блеклистата в цяла Европа и САЩ. Всички председатели на Комисията по хазарта са били на крака в офиса на Васил Божков, може би без Калоян Кръстев и Мария Филипова. Какво са правили там? Васил Божков ни спираше бизнеса постоянно. И не само на нас, а и на редица чуждестранни компании. Щом разбереше, че някой иска лиценз за някаква дейност, задействаше Комисията по хазарта и бизнеса приключваше. Тази комисия е купена, и то от 20 години”, каза Найденов, цитиран от novini.bg.

“Активизирах се, след като ни заплаши на 12 юни. Евала на държавата и всички прокурори, защото това лице е много опасно и никой не смееше да му застане на пътя. Няма да стане да му прехвърля бизнеса си. Аз съм го казал в очите това, ако иска да ни убива. Няма да стане да ни вземе бизнеса. Аз по мои сметки съм изчислил, че Божков дължи на държавата над 470 млн. лева. Не може да има двойно плащане на такси. Има човек, който си затваря очите, но всичко съм казал на полиция и прокуратура. Не знам дали е имало политически чадър на Васил Божков. Каквото знам, съм го казал на разследващите органи. Поканете Иван Костов и американския посланик и ги питайте за Васил Божков. Иван Костов махна Пламен Орешарски като номинация за кмет на София, защото е бил в офиса на Божков”, каза още Цветомир Найденов.

“България няма нужда от криминални престъпници като Васил Божков. Вчера го слушам, че казва, че е на Балканите. Знайте тогава, че е на Филипините. Естествено, че ме е страх за живота ми. Ходя с охрана. Четох по медиите, че е пратил някакви грузински килъри за нас и не се учудвам. Той е способен на това. Сайтът Efbet в момента е подложен на петата по големина хакерска атака в историята на интернет. На кой да се оплача сега? Кой се занимава с киберсигурността в държавата? Явор Колев, който е бил дългогодишен член на Комисията по хазарта. Не правя никакви внушения. Аз съм се оплакал на когото трябва”, добави Найденов.