Радев: Уродливо атакуват семейството ми

Радев: Уродливо атакуват семейството ми

“За съжаление вчера прокуратурата девалвира две важни за опазването на държавността понятия – „държавна измяна“ и „нарушение на Конституцията“ като ги употреби като медийна сензация в запитването до Конституционния съд, а впоследствие ги мотивира със записи, в които всички внушения се самоопровергаха“. Това заяви държавният глава Румен Радев преди срещата си със студенти в Техническия университет в Габрово, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„Атаките срещу мен и семейството ми не са спирали, но вече придобиват уродливи измерения и се водят без оглед на средствата“, посочи още президентът.

По думите му тези практики показват още веднъж колко остро стои въпросът за промени в Конституцията в посока съдебна власт и нейната независимост. „От независимостта на прокуратурата зависи как ще изглежда и държавността в България“, коментира още държавният глава Румен Радев.

БГНЕС припомня, че вчера Прокуратурата разпространи СРС с разговори на държавния глава, а днес обяви, че преустановява всякакви контакти с Румен Радев.