КНСБ: Тези, които люскат бира на плажа в Гърция с фалшиви болнични, са в пъти по-малко от реално болните

Всички знаете, че реагирахме остро срещу решението за болничните листове. То беше бързо обявено след един коалиционен съвет и също толкова бързо бе оттеглено от премиера Бойко Борисов от една магистрала. Това не е начинът да се прави политика. Напрежението се успокои след решението на министър-председателя, но това не означава, че проблемите са решени. Другата седмица няма да протестираме с КТ “Подкрепа”, но това не означава, че няма да излезем на улицата по-другата седмица. Продължаваме да работим заедно с колегите от “Подкрепа”.

Това каза в предаването “Офанзива” по Канал 3 президентът на КНСБ Пламен Димитров, който коментира темата за болничните листове. “Този, който люска бира на плажа в Гърция, не взима 30 дни болнични. Тези, които лъжат, са много по-малко от истински болните. Не трябва да наказваме хората. Предстоят дебати, на които трябва да се чуят всички мнения по темата. За мен предложението на Иван Нейков е добро. Основният проблем, който трябва да бъде радикално променен, са връзките в НОИ. Създадениса много кухи фирми, които точат НОИ с болнични листове”, разкри Димитров.

“За нас доходите трябва да растат с по-големи темпове, включително минималната пенсия и заплата. Ние няма накъде да ходим освен напред и нагоре. Стъпката на минималната заплата трябва да бъде изпреварваща спрямо растежа й. Минималната заплата трябва да расте с около 15%, а в други сектори процентът трябва да е и 20. Бизнесът увеличава заплатите, защото има липса на кадри”, обяви Пламен Димитров.