Избраха най-красивите дворове и балкони в Разград

  1. Избраха най-красивите дворове и балкони в Разград
    Pixabay

Избраха най-красивите дворове и балкони в Разград. Резултатите от осмото издание на конкурса под наслов „Да на красотата“, организиран от община Разград и Федерацията на жените, бяха обявени днес. Заместник-кметът Галина Георгиева благодари на всички, включили се в нея и заяви, че това е една от най-хубавите инициативи, които се случват в Разград.

Председателят на федерацията Любка Стоянова посочи, че през месец юли комисията от представители на общината и федерацията е обходила обектите на заявилите участие в инициативата над 60 адреса от града и населените места в общината и е определила победителите в различните категории.

Най-красиви дворове сред участниците според журито имат д-р Татяна Боянова и Вяра Тодорова. Най-красивият балкон в Разград е на Димитричка Дончева, най-красивата и поддържана улица е „Владимир Василевич“, а най-красивият двор на учебно заведение е на детска градина „Осми март“ в село Дянково. Сред отличилите се в раздела за най-добре поддържани и зацветени площи пред фирми или офис са църквата „Св.Николай Чудотворец“ и джамията „Ахмед бей“. Останалите категории, в които участниците в инициативата се състезаваха за естетика и оформление са за най-красив двор на заведение за обществено хранене; най-красиво зацветен и поддържан двор в населено място; най- добре поддържан цялостен блок и предблокови пространства и най-красив вход.

Наградите на отличилите се ще се връчат на благотворителния концерт, организиран от Федерация на жените и общината по случай Деня на християнското семейство. Събраните средства ще бъдат дарени в подкрепа на болни деца.