Гърневски: В БСП всеки работи срещу всеки, Нинова е изолирана

Гърневски: В БСП всеки работи срещу всеки, Нинова е изолирана

В левицата има разделение на групи и всеки работи срещу всеки, а лидерът Корнелия Нинова е изолирана. Това заяви в ефира на “Денят започва” с Георги Любенов депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски. Той е убеден, че крайното разцепление в левицата ще стане видно по време на избора за нов лидер през април.

Още преди две години заявих, че гръбнакът и амбициите на БСП да дойдат на власт ще бъдат пречупени през 2019 г, което видяхме в два последователни избори, заяви Гърневски.

“Там вече са на оня стадий, в който са се хванали гуша за гуша и най-накрая, пролетта, когато са им изборите, взаимно ще се удушат. Там има най-малко десет групи, всеки работи срещу всеки, а г-жа Нинова става все по-изолирана, все по-сама. Тя е една изключително амбициозна жена, невероятна политическа актриса. Последната й роля е на оня лидер, който е ликвидирал тази партия и съм убеден, че с тази роля ще се справи блестящо”.

Депутатът коментира и снемането на доверието на президента Радев от правителството, като заяви, че това е “ритуално самоубийство”: “Той самоизолира себе си от самата държавност. В Конституцията ясно е записано, че правителството организира, създава, провежда вътрешната политика на страната.”

Според него Румен Радев се бори за власт, той е против това управлени: “Доверието го дава българският народ чрез избори, 10 години то е на страната на ГЕРБ и ще продължи още толкова, за да бъдат завършени реформите. Моля се някой да не направи така, че да спре по някакъв начин дейността на главния прокурор Иван Гешев”, коментира още депутатът относно последните специализирани акции на прокуратурата.