Бъг във “Фейсбук“ отваря камерата на телефона ви без да ви пита

Бъг във "Фейсбук“ отваря камерата на телефона ви без да ви пита

Потребители откриха необичаен бъг на приложението на „Фейсбук“ за телефоните на „Епъл“. Оказва се, че при използване на социалната мрежа има ситуации, в които приложението започва да използва камерата на телефона без потребителят да знае и да е давал съгласие, предаде „Дъ Върдж“, предава БТВ.

Хора в социалните мрежи изразиха притесненията си, че по този начин се нарушава личното им пространство.

От „Фейсбук“ побързаха да уточнят, че са наясно с грешката и съвсем скоро ще представят на „Епъл“ версия с поправен бъг.

Видеоклипове, на които се вижда как работи този бъг бяха пуснати в социалните мрежи. Този потребител, например, е забелязал необичайното държание на приложението докато гледал видеоклип от страницата на IMDB.

Фейсбук премахва името на възможния разобличител в разследването за импийчмънт на Тръмп

Друг потребител – уеб дизайнерът Джошуа Мадъкс също сподели видеоклип, на който се вижда, че камерата му работи зад използваното приложение и гледаната от него снимка.

По думите му той наблюдавал същия бъг на пет различни iPhone-a, като всички били с операционна система iOS 13.2.2.

От „Фейсбук“ коментираха пред „Дъ Върдж“, че нямат данни видеоклипове и снимки, направени случайно по този начин, да са качвани в социалната мрежа.

Neo QA@neo_qa

Looks like some interesting bugs happening between the @instagram and @Facebook iOS apps.
Yesterday before locking my iPhone, I had Instagram open, with audio muted by default on video posts. After a few seconds, I hear audio coming from the phone in my pocket.

See Neo QA’s other Tweets