Заев е категоричен: Гоце Делчев е македонски революционер

Заев е категоричен: Гоце Делчев е македонски революционер

„На днешния ден, 4 февруари, е роден големият македонски революционер Гоце Делчев”. Това обяви  македонският премиер Зоран Заев.Той подчерта, че визията на Делчев е мост, който свързва всички народи, пише Fokus.mk.

„Днес, на 4 февруари, денят на рождението на Гоце Делчев, почитаме и прославяме един от най-ярките герои на македонската държавност. Със своята всеотдайна борба и революционна дейност Делчев въплъти идеалите за свобода и социална справедливост, които днес са дълбоко вкоренени в нашата държавно-изграждаща традиция. Визията му днес се превръща в мост, който ни свързва с други нации в нашите съвместни усилия за обединена Европа.

Убеден съм, че Делчев и революционерите от този период се гордеят с постижението ни днес, когато  направихме страната ни член на НАТО и когато сме на стъпка от поканат да започнем преговори с Европейския съюз”, каза още Заев.

„В името на разбирането и сътрудничеството между народите, Гоце Делчев ни свързва и в чест на тази идея днес се прекланяме пред гроба на великия в църквата „Свети Спас“, написа македонският премиер във своя Facebook профил.